Vším, co děláme, posouváme svět k lepším zítřkům.

Kontaktujte nás

Kontaktujte nás

Infolinka
mobil: +420 601 162 848
e-mail: info@nadkov.cz

Kontakty

Popis testování

Špalíkovač NADKOV SPT 100, traktor Zetor Z5211 (s tříválcovým motorem), rychle rostoucí japonské topoly o průměru až 11cm u paty kmene stromu.
Špalíkovač si poradil bez problémů s celými stromy včetně větví, vše krájel na přibližně 10 cm dlouhé kusy. Doba zpracování jednoho stromu byla přibližně 20 sekund. Traktor využíval přibližně 40% svého výkonu, při 540 otáčkách za minutu zvládal proces špalíkování bez problémů.

Jak zpracovat japonský topol

Spolupráce s firmou VYPĚSTUJ SI LES nám přinesla zajímavou možnost vyzkoušet naši nejjednodušší verzi špalíkovače za traktor při práci na plantáži japonských topolů. Cílem naší dlouhodobé spolupráce je ukázat zákazníkům jak si ulehčit práci při zpracování topolů a současně zvýšit výtěžnost dřevní hmoty vhodné pro topení.

Popis testování špalíkovače najdete v boxíku vpravo na stránce.

 

 

Pěstitelé ocenili nejen zpracování větších průměrů materiálu, ale především zpracování konců stromů. Tyto části stromů tvoří přibližně 20% hmoty, která se jinak těžko zpracovává a většinou nechává zetlít na plantážích. Rychlost a snížení pracnosti může být podle pana Špatenky pro ostatní pěstitele velmi zajímavá.

O spolupráci s odborníky Vás budeme i nadále informovat.

Spoustu zajímavých informací týkajících se rychle rostoucích japonských topolů Vám podá pan Špatenka na www.vypestujsiles.cz

Video z testování stroje najdete na http://www.youtube.com/watch?v=Ba3PPS6Vpp4

Mohlo by Vás dále zajímat